Instalatii Solare Aiud

Panouri Solare Fotovoltaice Aiud

Instalatii Solare Aiud reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Instalatii Solare Aiud: Panouri Solare Fotovoltaice Aiud.

Economisiti bani - si ajutati mediul inconjurator, alegand din gama noastra de produse: panouri solare,instalatii solare complete, automatizari solare, regulatoare solare, boilere solare, boilere bivalente (cu doua serpentine), vase de expansiune solara, tevi flexibile izolate pentru instalatii solare, pompe de caldura etc.

Este unanim acceptat astazi  faptul ca folosirea panourilor solare este cea mai economica metoda pentru preparare apa calda menajera dar si pentru  incalzire; mai mult chiar este si cea mai ecologica. Si in conditiile in care energia este din ce in ce mai scumpa, este una din solutiile la indemana pentru reducerea cheltuielilor. Sa si explicam putin:

Incalzirea economica.

Prin folosirea panourilor solare, caldura degajata in timpul zilei de catre soare, este preluata de aceste panouri solare si folosita pentru a incalzi direct apa sau un agent termic intermediar. Pentru ca nu vom mai folosi sistemele de incalzire electrice sau pe gaz, iar pentru ca soarele ne da caldura pe gratis, putem vorbi de o reducere intre 20 - 100% a cheltuielilor folosite pentru obtinerea apei calde menajere si incalzire.
Desigur, Romania nu se afla intr-o zona in care sa putem profita de caldura soarelui pentru un an intreg, astfel ca pentru perioada rece, folosirea metodelor conventionale de incalzire este necesara in completare. Cu toate acestea, economia calculata la nivelul unui an intreg, este considerabila, amortizarea investitiei realizanduse in 1 – 3 ani.

Incalzire ecologica.

Metodele traditionale de incalzire utilizeaza procese de ardere si duc la degajarea unor imense cantitati de CO2 in natura. Preluand caldura de la soare si folosind-o pentru a ne incalzi apa sau spatiile, contribuim si fiecare din noi  la salvarea naturii si a planetei noastre, devenim mai ECO.

Cateva din avantajele folosirii energiei solare:

  • este gratuita, atata timp cat soarele este pe cer va puteti bucura de avantajele unei incalziri absolut gratuite fara grija cresterii preturilor
  • instalatia necesita doar o intretinere minima
  • este ecologia, regenerabila si nu polueaza
  • energia solara este practic inepuizabila
  • durata mare de viata, de circa 20 de ani.

Energia regenerabila este o sursa de energie care, la scara umana, poate fi considerata inepuizabila si care, prin diferite procedee, poate fi transformata in energie utila pentru activitatea umana, mai precis in caldura si electricitate.

Energia solara este folosita pentru producerea apei calde menajere, incalzirea piscinelor cat si pentru incalzirea spatiilor de locuit, publice sau industriale. Sistemele clasice de incalzire care utilizeaza  energie electrica sau termica se utilizeaza in completare in special in perioada de iarna.

Galerie foto