Automatizari solare

Automatizari solare

Automatizari solareDispozitivele de urmarire a sunetului cresc in popularitate, dar nu toata lumea intelege beneficiile complete si potentialele neajunsuri ale sistemului. O solutie e sa folositi automatizari solare. Solutiile de urmarire a panourilor solare sunt o tehnologie mai avansata pentru montarea panourilor fotovoltaice. Dispozitivele stationare, care tin panourile intr-o pozitie fixa, pot afecta productivitatea lor atunci cand soarele trece intr-un unghi mai mic decat cel optim. Compensand aceasta, trackerele solare se deplaseaza automat pentru a "urmari" progresul soarelui pe cer, maximizand astfel puterea de iesire.

Automatizari solare de urmarire

Este un sistem fantastic pentru productia de energie, dar exista cateva consideratii pe care trebuie sa le tineti minte inainte de a lua un astfle de sistem.

Dispozitivele de urmarire genereaza mai multa electricitate decat omologii stationari datorita expunerii directe la radiatiile solare. Aceasta crestere poate fi de 10 pana la 25% in functie de localizarea geografica a sistemului de urmarire.

Exista multe tipuri diferite de dispozitive de urmarire a energiei solare, cum ar fi trackerele cu un singur ax si cele cu axa dubla, toate putand fi perfect potrivite. Dimensiunea instalarii, vremea locala, gradul de latitudine si cerintele electrice sunt considerate elemente importante care pot influenta tipul de tracker solar cel mai potrivit pentru o anumita instalatie solara.

Dispozitivele de urmarire solara genereaza mai multa energie electrica in aproximativ aceeasi cantitate de spatiu necesara pentru sistemele cu inclinare fixa, facandu-le ideale pentru optimizarea utilizarii terenului.

In anumite state, unele utilitati ofera planuri de tarifare a energiei solare pe timp de utilizare (TOU), ceea ce inseamna ca utilitatea va cumpara energia generata in timpul varfului zilei cu o rata mai mare. In acest caz, este benefic sa se genereze o cantitate mai mare de energie electrica in timpul acestor ore de varf ale zilei. Utilizarea unui sistem de urmarire contribuie la maximizarea castigurilor de energie in timpul acestor perioade de varf.

Progresele tehnologice si fiabilitatea in electronica si mecanica au redus drastic ingrijorarile legate de intretinerea pe termen lung pentru sistemele de urmarire.

Dispozitivele de urmarire a solului sunt putin mai scumpe decat omologii lor stationari, datorita tehnologiei mai complexe si a pieselor in miscare necesare functionarii lor.

Chiar si cu progresul in fiabilitate, in general, este nevoie de mai multa intretinere decat un rack fix traditional, desi calitatea tracker-ului solar poate juca un rol in cat de mult si cat de des este nevoie de aceasta intretinere.

Dispozitivele de urmarire sunt un sistem mai complex decat rafturile fixe. Aceasta inseamna ca de obicei este nevoie de mai multa pregatire a locului, incluzand inaltimea suplimentara pentru cablare si o anumita clasificare suplimentara.