Avantajele Energiei Solare

Avantajele Energiei Solare

2_03Energia solara este energia ce provine de la soare. Alte surse de energie  folosite sunt legate de soare sau indirect derivate din acestea. Cele mai comune surse de energie sunt cele derivate din combustibilii fosili, gaz, petrol, carbuni si alte materiale care s-au descompus sub lumina soarelui.

Energia solara este abundenta. Chiar in mijlocul iernii fiecare metru patrat de pamant primeste macar o cantitate mica de caldura solara. Soarele este peste tot resursele sunt practic imposibil de epuizat. Chiar si in zile innorate primim energie de la soare si o putem folosi ca o resursa regenerabila.

Fiecare lucru are avantajele si dezavantajele sale, plusuri si minusuri. Asa ca, in mod natural, trebuie sa existe o serie de avantaje si dezavantaje ale energiei solare. Iata câteva dintre ele. 

Energia solara ajuta la incetinirea/ oprirea incalzirrii globale. incalzirea globala ameninta supravietuirea societatii umane, precum si supravietuirea a nenumarate specii. 

Din fericire, zeci de ani (sau chiar secole) de cercetare au condus la sisteme eficiente de panouri solare care genereaza energie electrica, fara sa produca poluare. Energia solara este, in mod clar, una dintre cele mai importante solutii la criza incalzirii globale. 

Energia solara va ajuta sa economisiti bani. Instalarea unor panouri solare fotovoltaice pe acoperisul locuintei va va salva o parte considerabila din venituri.

Odata ce un panou fotovoltaic sau mai multe panouri sunt setate sa capteze energie implica zero costuri si marirea numarului de panouri nu implica costuri foarte mari. 

Pe lânga panourile solare fotovoltaice, este demn de remarcat faptul ca energia solara poate salva, de fapt, bani, si in alte moduri, folosind sisteme solare de uz casnic.

Energia solara este o sursa extrem de rentabila. Soarele rasare si apune in fiecare zi. Peste tot in lume, stim exact când va rasari in fiecare zi a anului. Acest lucru face energia solara o sursa de energie extrem de sigura. 

Energia solara ofera securitate energetica. Cel mai mare avantaj este ca nimeni nu va avea dreptul sa puna o „taxa” pe soare (cu toate ca spaniolii au incercat acest lucru).

Energia solara ofera independența energetica. Din nou, “combustibilul” panourilor solare nu poate fi cumparat sau monopolizat. Este gratuit si oricine se poate bucura de el. Dupa ce ati instalat panouri solare pe acoperis, aveti o sursa independenta de energie electrica, care este numai a voastra. 

Energia solara creeaza locuri de munca. Ca sursa de energie, energia solara este un centru de putere care creeaza locuri de munca. Banii investiti in energia solara creeaza de doua-trei ori mai multe locuri de munca decât cei investiti in carbune sau gaz natural.

Puterea solara poate genera electricitate indiferent cat de mare e zona in care straluceste soarele. Chiar si in zonele in care nu exista cabluri electrice energia solara poate produce curent.