Boilere solare

Boilere solareAdaugarea de boilere solare de apa calda la domiciliu aduce multe beneficii. Dar exista si cateva capcane pe care doriti sa le evitati si dumneavoastra. Si in timp ce acest tip de sistem este una dintre cele mai ieftine optiuni de alimentare cu energie solara disponibile in aceste zile, aceasta reprezinta inca o investitie semnificativa. Din aceasta cauza, doriti sa va asigurati ca obtineti cat mai mult posibil de la incalzitorul dvs. solar cu apa calda. Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa faceti exact acest lucru.

Ce inseamna boilere solare

Pentru a incepe, doriti sa fiti sigur ca incalzitorul solar de apa calda pe care il alegeti este suficient de mare pentru a va satisface toate nevoile de apa calda menajera. Are nevoie de un rezervor suficient de mare pentru a furniza cat mai multa apa fierbinte decat este posibil sa o utilizati intr-o ora pe o anumita zi si de asemenea trebuie sa pastrati acel volum de apa la temperatura potrivita pana cand aveti nevoie de ea.

Acest lucru poate fi un lucru greu de care sa  iti dai seama pe cont propriu, dar vorbind cu un profesionist va fi mult mai usor. Expertii cu experienta in instalarea si intretinerea acestor tipuri de sisteme de apa calda stiu exact cum sa estimeze nevoile dvs. de apa calda si daca lucrati cu ei, puteti gasi cea mai buna solutie pentru casa voastra.

De asemenea, doriti sa va asigurati ca alegeti tipul corect de incalzire independenta a apei calde pentru climatul in care locuiti. De asemenea, trebuie sa incercati sa potriviti dimensiunile particulare ale casei dvs. Cele mai multe incalzitoare solare de apa calda utilizeaza acelasi tip de panouri de colectare pe acoperis plat pentru a strange caldura de la soare, dar folosesc metode diferite pentru a transfera caldura in apa.

Unele incalzitoare solare de apa calda incalzesc apa prin rularea directa prin tevi conectate la panourile de colectare. Acest lucru permite un transfer eficient si direct al caldurii, dar lasa si tevile de pe acoperisul casei expuse la temperaturi extreme in timpul iernii.

Daca temperatura de iarna este adesea sub inghet in zona dvs., poate doriti sa luati in considerare un incalzitor solar de apa calda care foloseste un antigel antifoc. Antigelul transfera caldura absorbita de panourile de colectare intr-un rezervor din interiorul locuintei unde este incalzita apa. Acest lucru elimina riscul ca tevile dvs. sa inghete si sa intrerupa complet alimentarea cu apa calda.

Incalzitoarele solare cu apa calda nu sunt echipamente deosebit de complicate, asa ca este tentant sa incercati sa instalati unul singur in loc sa platiti un profesionist pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, veti fi mult mai bine cu o instalare profesionala.

Pentru un singur lucru, instalatorii profesionisti sunt experti in a determina unde sa instalati noul sistem solar de apa calda si apoi sa efectuati aceasta instalare. Ei sunt, de asemenea, familiarizati cu toate codurile de stat si locale ale cladirilor, astfel incat nu va trebui sa va faceti griji cu privire la instalarea dvs.