Ce facem atunci cand panoul solar nu functioneaza?

Ce facem atunci cand panoul solar nu functioneaza?

2_06Gandul de a trai in functie de capriciile naturii este posibil sa nu fie agreat de multe persoane dar exista numrsoase optiuni pentru cazul in care soarele nu straluceste si panoul nu poate functiona. Daca vrei sa traiesti complet in afara retelei nationale de curent electric dar nu ai incredere in panourile fotovoltaice poti folosi un generator atunci cand panoul tau merge prost. Sistemele independente stocheaza energie solara in baterii, din nefericire aceste baterii pot adauga costuri suplimentare panoului tau si intretineri acestuia, dar sunt necesare daca vrei sa fii independent.

Sistemele de panouri solare sunt foarte fiabile. Sunt atat de incredere incat nu sunt prea multe de spus despre ceea ce ar putea merge prost. Panourile solare nu au parti in miscare, deci sunt putine lucruri care s-ar putea defecta la un asemenea sistem. Nu sunt unelte care ar putea fi stricate sau curele care sa se rupa. Cu toate acestea, panourile solare nu sunt nedestructibile. Pe de alta parte, in cazul in care sistemul nu mai functioneaza la potentialul sau deplin, nu este nevoie sa cautati numere de urgenta in cartea de telefoane,  sau sa incepti sa raspanditi vestea prin tot cartierul. Exista cateva probleme care pot aparea, si ulterior, cateva modalitati de depanare a acestora.

Tensiunea de la un sistem fotovoltaic, in mod normal, scade cu cresterea temperaturii. Producatorii acestor tipuri de sisteme arata acest lucru prin mai multe linii in graficul amperi vs volti sau subliniind o deviatie a tensiunii in functie de temperatura incepand de la 25 grade Celsius (77 grade Fahrenheit). Panourile  fotovoltaice de 12 volti sunt concepute pentru a mentine o tensiune de 17-18 volti la o temperatura de 25 grade Celsius. Acest lucru permite caderi de tensiune la temperaturi mai mari. Daca scaderea temperaturii este grava, poate fi din cauza unui modul de panou fotovoltaic slabit, sau din cauza oricarei legaturi slabite din circuitul electric, incluzand cabluri subdimensionate, conexiuni slabe sau pierderi de control.  Urmeaza cateva teste care va vor ajuta sa izolati acesti factori.

Atunci cand panourile solare nu functioneaza o alternativa este conectarea casei la reteaua de curent electric, platirea energiei atunci cand panoul nu functioneaza si vinderea energiei atunci cand panourile merg si cand produci mai mult decat folosesti. In acest mod panourile tale solare functioneaza ca un dispozitiv de stocare a energiei.