Cum se intretin panourile solare

Cum se intretin panourile solare

3_02Mentenanta panourilor solare este importanta deoarece daca nu avem grija de ele corespunzator se poate reduce cantitatea de energie pe care acestea o produc. Un sistem de panouri solare au nevoie sa absoarba energie de la soare si de aceea trebuie ca panourile sa fie curate. Poti folosi pentru intretinere acelasi echipament pe care il folosesti sa speli geamurile casei.

Cumparati un kit de curatare. Acest kit este de fapt un set de curatare, care trebuie sa contina sapun lichid, un stergator de geamuri, o perie si o perie cu un maner lung. Aceste produse sunt asemanatoare cu ceea ce folositi pentru a va spala masina sau geamurile exterioare ale casei. Asadar, daca nu gasiti in magazine un kit special pentru panourile solare, puteti cumpara si un echipament pentru spalarea autoturismului.

Amestecati sapunul cu apa intr-o galeata. Modalitatea si instructiunile de folosire a sapunului lichid se gasesc pe eticheta acestuia. Acolo gasiti informatii despre care este cantitatea ideala de sapun lichid care trebuie amestecata cu apa.

inmuiati peria in mixul de sapun si apa si periati cu grija panoul solar. Daca panourile solare sunt impartite in bucati mici, folositi o perie de marime potrivita. Daca panourile solare sunt mari, s-ar putea sa ajungeti cu greu pe toata suprafata acestora, asa ca veti avea nevoie de o perie cu maner lung.

stergeti panourile solare cu stergatorul cand acestea sunt inca ude. Este foarte important sa nu lasati sapunul sa se usuce pe panourile solare, pentru ca ar impiedica lumina solara sa fie absorbita in totalitate.

Apelati la ajutorul unui specialist. Daca intampinati probleme in curatarea panourilor sau exista portiuni pe care nu reusiti sa le curatati, cel mai bine este sa apelati la un profesionist in curatarea panourilor solare. Exista situatii in care panourile vor avea pete greu de curatat, precum murdaria de la pasari.

Natura ne ajuta cu reducerea costului la curent, dar cateodata poate fi si inamicul panourilor. Cu toate ca indragim veveritele si pasarelele, trebuie sa avem grija sa nu se cuibareasca sub panouri sau sa roada cumva firele. Inspectia periodica va permite repararea oricaror daune inainte de a se realiza stricaciuni permanente. in ceea ce priveste depunerile de zapada din timpul iernii, nu ar trebui sa va faceti nici o grija, datorita unghiului la care sunt instalate panourile. Daca, in schimb, este o perioada cu precipitatii abundente este indicata o verificare rapida.

In linii mari geamul exterior al panourilor solare cere cea mai mare mentenant. Componentele electrice ale panourilor sunt incapsulate in aceste geamuri subtiri si de obicei raman protejate atata timp cat panoul este in stare buna.