Panouri fotovoltaice

Panouri fotovoltaice

Panouri fotovoltaiceAtunci cand incercati sa alegeti cel mai bun sistem solar pentru incalzirea apei pentru nevoile voastre, primul lucru pe care doriti sa il decideti este daca instalati un sistem activ sau pasiv. Acesta este un element important cand alegeti panouri fotovoltaice. Un sistem pasiv foloseste principiul ca apa calda se ridica in timp ce apa rece se scufunda pentru circularea apei calde prin sistem; Un sistem activ impinge apa cu ajutorul unei pompe.

Tipuri de panouri fotovoltaice

Un sistem activ necesita putin mai multe echipamente - un fel de pompa de circulatie si alte cateva componente - si, din acest motiv, este in general mai scump si are mai multa posibilitate ca lucrurile sa mearga prost. Aceasta necesita electricitate pentru a functiona pompa, deci este si mai putin eficient din punct de vedere energetic. Pe partea laterala, se poate asigura o apa calda abundenta, continua, deoarece pompa circula apa prin sistem.

Incalzitoarele de apa solare sunt compuse din trei componente de baza: colector, rezervor si sistem de circulatie. Dintre cele trei componente, colectorul are cel mai mare impact asupra eficacitatii incalzitorului dvs. de apa, deoarece este o parte a sistemului care colecteaza caldura de la soare si o transfera in apa. Pentru mai multe detalii despre functionarea completa a incalzitoarelor solare de apa, consultati cum functioneaza un incalzitor solar de apa.

Urmatoarele sunt recenzii pentru incalzitoarele solare de apa pasive si active care sunt in prezent pe piata.

Daca sunteti in cautarea unei abordari simple a incalzirii solare a apei, un sistem pasiv  este preferabil, probabil, fata de un incalzitor solar activ. Sistemele pasive utilizeaza proprietatile termodinamicii pentru circularea apei prin sistem. Cand apa se incalzeste, se misca in mod natural spre zone mai reci, ceea ce creeaza o circulatie naturala in interiorul sistemului.

Desi eficiente in climatul cald, sistemele pasive ofera in general mai putin apa calda decat sistemele active si sunt mai vulnerabile la inghet. Privind mai multe modele, expertul nostru a analizat cu atentie ProgressivTube PT-40.

ProgressivTube PT-40. Incalzitoarele solare pasive de incalzire ProgressivTube sunt sisteme cu o singura unitate care integreaza colectorul solar si rezervorul de stocare. In majoritatea aplicatiilor, acest model functioneaza ca un preincalzitor la un incalzitor instantaneu sau conventional.

Deoarece ProgressivTube foloseste doar presiunea locala a apei si radiatia solara pentru a functiona, nu sunt necesare pompe, comenzi sau componente mecanice sau electrice. Aceasta lipsa de piese in miscare reduce in mod semnificativ cantitatea de intretinere necesara si prelungeste durata de viata a sistemului. Sistemul PT-40 include o supapa de by-pass si un robinet de scurgere pentru a permite proprietarilor de case sa evacueze colectorul de apa in cazul inghetarii.

Odata instalat, sistemul va functiona automat. Apa este circulata in colector, unde este stocata pana cand apa calda este folosita in casa. Odata ce se face apel la apa calda, apa preincalzita cu energie solara este atrasa in incalzitorul conventional de apa, reducand cantitatea de energie electrica sau gaz necesara pentru incalzirea apei.

Incalzitorul solar ProgressivTube PT-40 se vinde pentru mai putin de 1.800 $ ca sistem complet. Potrivit producatorului, acesta poate reduce costurile anuale de incalzire a apei cu 50-90%.

Daca locuiti intr-un climat rece sau cautati cu adevarat sa obtineti cat mai mult din investitia dvs. la incalzitorul solar, un sistem activ poate fi calea de urmat. Incalzitoarele solare active cu apa forteaza apa prin sistem folosind o serie de pompe si supape pentru a maximiza livrarea energiei solare. Doua modele populare sunt Fafco PN760 Hot2o si SolarRoofs Skyline System 3.