Panouri solare termice

Panouri solare termice

Panouri solare termice Daca sunteti in cautarea unor modalitati de economisire de energie lunara, cum sa nu investiti intr-una dintre cele mai vechi forme de tehnologie disponibile: folosind soarele pentru a incalzi apa casei dvs.? Noi va recomandam sa folositi panouri solare termice.

Cum au aparut panouri solare termice

Clarence Kemp a patentat primul incalzitor de apa solar disponibil in comert in 1891 si, de cand aceasta inventie a fost prezentata mai mult de un secol, imbunatatirile in design, depozitare si componente au facut incalzitoarele solare de apa punctul de plecare perfect pentru proprietarii de case care doresc sa creeze o locuinta mai durabila .

Dintre motivele pentru a instala un sistem solar de incalzire cu apa calda, principalul este economisirea de bani pe facturile dvs. de energie lunare. Potrivit Departamentului de Energie al SUA, incalzitoarele de apa reprezinta 10% pana la 15% din factura lunara a energiei electrice a unei singure familii. Folosind soarele pentru a mari livrarea de caldura in apa, puteti reduce semnificativ cantitatea de gaz sau electricitate folosita pentru incalzirea apei.

Prin intermediul unor estimari, proprietarii de case pot economisi peste 500 de dolari in primul an de functionare si, cu sistemele comerciale mai agresive, ar trebui sa vada o rentabilitate completa a investitiilor in numai cinci ani. Acest lucru este valabil mai ales in casele care folosesc incalzitoare electrice de apa calda, care tind sa fie mai putin eficiente decat sistemele de gaze.

Cu cresterea preturilor la energie, adaugarea unei solutii solare la domiciliu va poate economisi mii de dolari pe intreaga durata de viata a sistemului. Guvernul federal si multe state ofera acum reduceri si stimulente. In unele cazuri, acestea pot compensa in mod semnificativ pretul de achizitie al sistemului, ceea ce permite o revenire mai rapida in urma investitiei.

Daca sunteti in cautarea unui incalzitor solar de apa, va trebui sa faceti niste cercetari si sa faceti cumparaturi in jur pentru a gasi produsul potrivit pentru nevoile dvs. Atunci cand va evaluati optiunile, este important sa aveti o idee clara despre tipul de sistem de care aveti nevoie. Inainte de a selecta un incalzitor solar de apa, va trebui sa tineti cont de stilul dvs. de viata, zona climatica, bugetul si obiectivele de impact asupra mediului.

Stilul de viata are un impact major asupra eficientei incalzirii interne a apei solare. Daca aveti o familie mare si o mare cerere pentru apa calda, mai ales in timpul zilei, un sistem activ cu un colector mai mare va satisface probabil nevoile familiei.

Pe de alta parte, daca gospodaria dvs. consta numai din una sau doua persoane, iar activitati precum spalarea rufelor sunt rare, un sistem mai mic  sau pasiv ar putea fi mai bun.

O modalitate rapida de a determina consumul de apa calda menajera este de a multiplica pur si simplu numarul de ocupanti cu 18 galoane. O familie de patru persoane consuma aproximativ 72 de galoane de apa calda pe zi pentru spalarea, curatarea si gatitul preparatelor. Acest numar va va ajuta sa masurati nu numai colectorul de care aveti nevoie, ci si rezervorul  necesar pentru mentinerea familiei in apa fierbinte.