Instalatii Solare Giurgiu

Instal Sistem Energy

Instalatii Solare Giurgiu reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Instalatii Solare Giurgiu: Instal Sistem Energy .

Nivelul de insolatie
Nivelul de insolatie este cantitatea de energie solara care patrunde în atmosfera si cade pe suprafata pamântului. Aceasta cantitate de energie variaza în functie de latitudine, altitudine si perioada anului. Nivelul de insolatie este de obicei exprimat ca medie anuala sau lunara, în killowati-ora pe metru patrat. Pentru a corela mai usor aceasta marime cu consumul zilnic de energie termica, nivelul de insolatie se exprima ca medie lunara în kWh/m2/zi.

Nivelul de insolatie se poate determina în functie de coordonatele geografice, cu ajutorul unor harti de insolatie. O astfel de harta, prezentata alaturi, împarte tara noastra în trei zone principale de însorire: zona 0 (>1250 kWh/m2/an), care coincide practic cu litoralul Marii Negre, zona I (1150-1250 kWh/m2/an) care include în mare parte regiunile carpatice si subcarpatice si zona II (1000-1150 kWh/m2/an), compusa în principal din regiunile de ses. Aceasta harta reprezinta zonarea României în functie de nivelul mediu anual de insolatie. Valorile zilnice obtinute împartind valoarea medie anuala la numarul de zile dintr-un an, reprezinta valori medii. Dimensionarea unei instalatii solare se poate face si la valoarea medie anuala raportata la numarul de zile dintr-un an, însa în acest caz instalatia va produce caldura în exces pe perioada de vara.

Media lunara de însorire
Pentru o dimensionare economica a instalatiilor solare pentru apa calda, este indicat sa se foloseasca nivelul mediu de insolatie a lunilor martie – octombrie. Valorile medii lunare a nivelului de insolatie se pot extrage din tabele sau din grafice. Un astfel de grafic este prezentat alaturi. Tabelele cu valori medii lunare nu difera de grafice decât prin modul de prezentare a informatiei. Folosind valorile tabelate se pot ridica grafice. Graficul prezentat alaturi reprezinta valoriile medii lunare ale insolatiei pentru municipiul Bucuresti. În acest caz, valoarea medie a însolatiei lunilor martie – octombrie este de 4,56 kWh/m2/zi, media anuala fiind de 3,56 kWh/m2/zi. Dupa cum se observa din grafic, valoarea maxima este de 6 kWh/m2/zi. Daca am dimensiona instalatia tinând cont de media anuala, în luna iulie aceasta ar produce un surplus de caldura de 70%. Comparativ, daca dimensionam tinând cont de media lunilor martie – octombrie, surplusul de energie generat se reduce la 30%.
În cazul instalatiilor solare care furnizeaza si o parte din energia termica necesara încalzirii spatiilor de locuit, dimensionarea se face la o valoare egala sau inferioara mediei anuale. Surplusul de energie de pe perioada verii poate fi folosit la încalzirea apei dintr-o piscina.

Servicii

  • Panouri solare
  • Accesorii panouri solare
  • Panouri nepresurizate
  • Panouri presurizate
  • Sisteme complete
  • Boilere

Galerie foto