Instalatii Solare Piatra Neamt

Munteanu Alin-Cătălin

Instalatii Solare Piatra Neamt reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Instalatii Solare Piatra Neamt: Munteanu Alin-Cătălin.

Servicii

Exista 2 tipuri de sisteme de producere a energiei electrice folosind panouri FotoVoltaice, iar echipa noastră oferă consultanţă, proiectare şi execuţie pentru ambele tipuri de sisteme. Mai jos vă prezentăm câteva caracteristici pentru cele 2 tipuri de sisteme :

1. Sisteme ON-GRID – cu debitare energie electrică în reţeaua publică (E.On Moldova, Enel, CEZ, Electrica)
Componente principale : Panourile FotoVoltaice şi invertorul de reţea.
Aceste tipuri de sisteme se montează în zone unde este prezentă reţeaua publică de energie electrică, deoarece se injectează / debitează energie electrică în această reţea pentru a obţine Certificate Verzi sau pentru a realiza compensare cu furnizorul de energie electrică. Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie oricând.
Avantaje :
– valoarea facturii de energie electrică va fi redusă la minim (în lunile de iarnă) sau chiar la 0 (în perioada caldă a anului) !
– reducerea substanţială sau chiar eliminarea taxelor din factura de energie electrică (Contribuţie Cogenerare, taxă Certificate Verzi şi Acciză necomercială) ; aceste taxe sunt proporţionale cu cantitatea de energie electrică utilizată din reţeaua publică, deci concluzia o trageţi dumneavoastră
– sunteţi imun la creşterea preţului energiei electrice deoarece cea mai mare parte (sau chiar 100%) din energia necesară este produsă direct de către panourile fotovoltaice. În anul 2013, conform facturii furnizorului de energie electrică (CPC 10% Energie activă), 10 % din totalul de energie electrică utilizată este facturată la un preţ mai mare (0,64 lei/kWh - include TVA) decât cel reglementat de către ANRE (0,44 lei/kWh - include TVA). În anul 2014 această cotă a crescut la nivelul de 20% , dar şi preţul s-a mărit faţă de anul 2013 (la valoarea de 0,66 lei/kWh). Pentru detalii vă rog să vă consultaţi factura de energie electrică. În urma unui mic calcul rezultă următoarele (presupunem un consum mediu de 8 kWh/zi , într-o perioadă de 60 de zile, total 480 kWh) : preţ 480 kWh energie electrică în anul 2013 = 220,8 lei , preţ 480 kWh energie electrică în anul 2014 = 232,32 lei. Rezultă că pentru aceeaşi cantitate de energie electrică de 480 kWh se plăteşte mai mult cu 11,52 lei în anul 2014. ATENŢIE : nu s-a luat în calcul taxa de rezervare, taxa Certificate Verzi si taxa de cogenerare ! Ce veţi face când procentul CPC va ajunge la 100 %? Concluziile sunt evidente.
– amortizarea investiţiei într-o perioadă de aproximativ 7-10 ani (în funcţie de particularităţile fiecărui sistem în parte); panourile fotovoltaice au o durată de viaţă de peste 25 de ani, iar după perioada de amortizare a investiţiei practic costurile aferente energiei electrice sunt minime (sau chiar 0). Durata de amortizare poate scade semnificativ, deoarece costurile energiei electrice sunt într-o continuă creştere, după cum este prezentat mai sus.

2. Sisteme OFF-GRID – cu stocare energie electrică în acumulatori
Componente principale : Panourile FotoVoltaice, Regulatorul de încărcare, Acumulatorii şi invertorul.
Aceste sisteme de energie regenerabilă se montează de regulă în zone izolate, deoarece execuţia unui branşament electric implică costuri mari pentru beneficiar, dar se pot realiza în orice altă zonă dacă se doreşte.
Energia electrică este stocată în acumulatori şi se utilizează oricând este nevoie (în perioada de zi sau de noapte), în limita capacităţii de stocare a acumulatorilor. Există soluţia dotării acestor sisteme cu generatoare electrice cu pornire automată sau manuală pentru cazuri de urgenţă.
Avantaje :
– independenţa energetică ; sunteţi protejat de creşterile de preţ ale energiei electrice şi de introducerea sau mărirea taxelor din factura de energie electrică
– în cazul unor fenomene meteo extreme sau stări de urgenţă sunteţi independent de reţeaua publică ce poate fi nefuncţională anumită perioadă de timp
– sunteţi protejat de întreruperile dese (dacă există) în furnizarea energiei electrice din reţeaua publică
– costuri mult mai mici decât racordarea la reţeaua publică de energie electrică pentru proiectele implementate în zone izolate
– calitatea energiei electrice furnizate este net superioară faţă de reţeaua publică (nu există fluctuaţii de tensiune ce pot defecta aparatele electrice)

Panourile Fotovoltaice, Turbinele Eoliene şi micro Hidro–Turbinele produc energie electrică pe care o înmagazinează în acumulatori pentru a o utiliza oricând doriţi dumneavoastră. Se poate consuma direct în curent continuu (12 V, 24 V, 48 V) sau în curent alternativ (monofazat - 230(220) V sau trifazat - 400(380) V) , folosind invertoare.

Panourile fotovoltaice transformă energia solară în energie electrică prin efectul foto-voltaic. Aceste panouri funcţionează în orice anotimp al anului şi produc energie electrică în direct proporţional cu : nivelul de iluminare, anotimpul, poziţia geografică, unghiul optim de înclinare al panourilor fotovoltaice, etc. Producătorul garantează că puterea panourilor fotovoltaice nu scade sub 80% din puterea iniţială pe o perioadă de cel puţin 25 de ani; deci un panou de 315W, peste 25 de ani va furniza cel puţin 252 W. Gama de puteri este cuprinsă între 5 W – 315 W, pentru panouri cu celule monocristaline sau policristaline. Pentru alte detalii vă stăm la dispoziţie oricând.

Vă oferim :
– Panouri Fotovoltaice (Germania), Turbine Eoliene (SUA), micro Hidro-Turbine (Canada) la preţuri de importator direct
– consultanţă, proiectare şi execuţie de sisteme de energie electrică alternativă (fotovoltaice, eoliene, hidro)
– acumulatori cu gel cu descărcare profundă (4 Ah ÷ 3500 Ah, tensiune 2 / 6 / 12 V), regulatoare de încărcare tip MPPT (3 A ÷ 116 A, 12/24/48/60 V), invertoare cu formă de undă perfect sinusoidală (150 W ÷ 8 kW, tensiune de intrare 12 / 24 / 48 V c.c.), invertoare on-grid (2 kW ÷ 750 kW, pentru conectare la reţeaua E.On), redresoare (12/24 V, 3 A ÷ 80 A), convertoare de tensiune (de la 12 V la 24 V şi de la 24 V la 12 V), sisteme fotovoltaice şi/sau eoliene de irigare cu pompe submersibile (înălţime de pompare până la 240 m, debit până la 11 m3/h), surse neîntreruptibile de tensiune (UPS-uri) ideale pentru centrale termice pe combustibil solid (lemne sau peleţi) sau calculatoare personale, lămpi economice de curent continuu (12/24 V), lămpi cu led-uri, lămpi de iluminat stradal şi lămpi de grădină, frigidere, televizoare, ventilatoare pe curent continuu (12 / 24 V).

Galerie foto